Прес

Јули
[10.07.2014] Република - „Нова лабораторија на ФИНКИ“ 
[09.07.2014] Факултети.мк - „Seavus донираше опрема на ФИНКИ“ 
 
 
2013
 
Јули
[31.07.2013] Општина Охрид - „Охрид ја доби Mk Guide апликацијата“ 
[18.07.2013] National Geographic - „SMS and Facebook Help Farmers Reduce Pollution in Resen
 
Февруари
 
2012 
 
Ноември
[08.11.2012] A1On.mk - „Бизнисмените се запознаа со супер-компјутерот на ФИНКИ
[08.11.2012] МТВ - „Mожностите на суперкомпјутерот на ФИНКИ претставени пред бизнис заедницата
[08.11.2012] Дневник - „Македонија го доби најмоќниот суперкомпјутер до сега“ 
 
Октомври
[09.10.2012] Primetime.mk - „Нова лабораторија на ФИНКИ“ 
 
Септември
[11.09.2012] It.com.mk - „Биди Хуман е нова .мк апликација за крводарителите
[11.09.2012] Нетпрес - „Промовирана мобилната апликација “Биди хуман“
[11.09.2012] Нова Македонија - „Крв ќе се бара преку паметните телефони
[11.09.2012] Вечер - „Крв по телефон
[10.09.2012] Primetime.mk - „Нова SMART училница на ФИНКИ“ 
 
Aвгуст
 
Јули
[12.07.2012] Влада на Република Македонија - „Нови лаборатории за ФИНКИ од владиниот проект“ 
[12.07.2012] Denesen.mk - „Нови лаборатории за ФИНКИ“ 
[12.07.2012] МТВ - „Нови лаборатории за ФИНКИ од владиниот проект“  
 
Јуни
 
Април
 
Март
[30.03.2012] Влада на Република Македонија - „ФИНКИ одбележа една година од формирањето
[30.03.2012] Канал 5 - „Една година ФИНКИ
[30.03.2012] Курир - „Една година ФИНКИ
 
Февруари
 
Јануари
[29.01.2012] Нова Македонија - „Промовиран новиот портал - Наука.мк
 
2011
 
Ноември
 
Септември
[16.09.2011] Македонија 24 - „Отворен факултетот ФИНКИ
 
Август
 
Јули
 
Мај
[01.05.2011] Матурант - „Интервју: проф. д-р Димитар Трајанов, декан на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) - Скопје
 
Април
[01.04.2011] IT.com.mk - „Стартува finki.ukim.mk
 
Март
 
Јануари