Последни вести

Саем за вработување и пракса Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.
Датум: 26.3.2016 Обуката ќе се одржува од 08 до 10 aприл 2016 година во просториите на ФИНКИ.
Датум: 25.3.2016 На 26.3.2016 година, во просториите на ФИНКИ ќе се одржи XXVII Државен натпревар по информатика за ученици од средно и основно образование.
Датум: 25.3.2016 Ни претставува огромна чест и задоволство да Ве поканиме на прославата на петтиот роденден на ФИНКИ.
Датум: 24.3.2016 Организацијата IEEE организира предизвик за студенти за креирање на паметно решение за некој реален проблем.
Датум: 14.3.2016 Во петок (18.03.2016) од 11ч. во SEDC во Скопје ќе се одржи SEDC Business Simulator Challenge Day - Ready, study go!
Датум: 09.3.2016 Во периодот од 14-ти до 20-ти март се одржува европската кампања за дигитална инклузија Get Online Week 2016.
Датум: 07.3.2016 Од 15ти до 17ти април во хотел Инекс Горица во Охрид ќе се одржи интернационалниот технолошки настан Codefest Marathon.
Датум: 04.3.2016 Во понеделник, проф. Ирена Воденска ќе одржи предавање на тема “High Frequency Trading and Flash Crash Challenges for Regulators”.
Датум: 04.3.2016 Софтверската компанија Сеавус објавува нов циклус обуки за Јава кои ќе започнат кон крајот на март 2016 г. во Скопје.
Датум: 02.3.2016 Настанот ќе се одржи на 3 март 2016 година (четврток), со почеток во 11 часот, во просториите на Економскиот факултет на УКИМ, амфитеатар 1.
Датум: 21.2.2016 Зимската школа за Design Thinking претставува единствена можност за експериментирање и учење преку работа за сите креативни студенти.
Датум: 21.2.2016 Здружението ЕТАИ (Електроника Телекомуникации, Автоматика, Информатика) доделува ЕТАИ студентски награди за најдобар дипломски труд.
Датум: 17.2.2016 Државниот Универзитет од Тетово во соработка со Google Inc. организира натпревар за студенти со иновативни софтверски решенија!
1 2 3 4 5  ...