Последни вести

Саем за вработување и пракса
Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

Саем за вработување и пракса Датум: 27.3.2016

Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ. И оваа година ФИНКИ е дел од настанот.
 
 
 
 
 
 
Цели на настанот:
 
► Да воспостави контакт помеѓу компаниите и студентите;
► Да ги поттикне студентите да посегнат по нови можности и да ги охрабри да го преземат, за некои од нив, првиот чекор кон градење на својата кариера;
► Студентите да се запознаат со можностите кои ги нудат компаниите на пазарот директно од вистинските луѓе - компаниите учеснички;
► Локацијата каде се одржува настанот (факултетскиот кампус) им нуди можност на компаниите непосредно да се запознаат со студентите, а со тоа на полесен начин да пронајдат високо квалификуван кадар;
► Студентите би се запознале со начинот на работа на компаниите и условите кои треба да ги исполнуваат за вработување или добивање практикантска работа;
► Самите компании да стекнат увид во знаењата и вештините на студентите, да направат селекција на кадарот кој им е потребен и да им се овозможи брз и лесен пристап до профилот на студентите-апсолвенти.
 
Агенда на настанот:
 
Агендата на настанот се дели на два дела: Едукативен и Саемски дел.
Саемскиот дел се состои од презентации на компаниите и саемски дел, како и презентации на професори на теми поврзани со успешно градење на кариера, додека во Едукативниот дел се опфатени предавања и обуки од страна на професионални и стручни предавачи на теми дефинирани со агендата.
 
За деталната агенда и повеќе информации посетете го сајтот на Контакт http://kontakt.org.mk/ или официјалната страна на Facebook.