Последни вести

Саем за вработување и пракса
Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

Прослава на роденденот на ФИНКИ Датум: 25.3.2016

Почитувани, 

ни претставува огромна чест и задоволство да Ве поканиме на прославата на петтиот роденден на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство - Скопје. Овогодинешната прослава ќе се одржи во Драмскиот театар на 30-ти март (среда) со почеток во 10 часот. На прославата ќе бидат доделени дипломите на сите дипломирани и магистрирани студенти од 2015-та година, како и ќе бидат доделени награди на најдобрите студенти. Дипломираните и магистираните студенти треба да пристигнат најдоцна до 9 часот поради административни и организациски обврски. По завршување на свеченоста ќе има коктел.
 
Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство - Скопје