Последни вести

Саем за вработување и пракса
Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан Датум: 27.3.2016

На 30.03.2016 (среда), во 19.00 во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за социјални иновации на ФИНКИ во Скопје ќе се оддржи вториот од серијата шест  TEDxSeptemvriskaSesijaSalon  настани на тема “Гејминг: Општественото влијание” 
   
Настанот е предводен од страна на група волонтери и со поддршка на ФИНКИ, Social Innovation Hub, Бизнис Академија Смилевски и Smart Up – Creating the geeks of tomorrow.
 
На официјалниот лиценциран настан на TEDxSeptemvriskaSesijaSalonќе се прикажат 2 TED говори, проследени со панел дискусија. Целта е преку интересни теми да се стимулираат љубителите на добра дискусија да се соберат на едно место и да се вмрежат, а истовремено и да научат нешто ново.