Последни вести

Саем за вработување и пракса
Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

Стипендии за Осло, Норвешка Датум: 20.2.2012

Универзитетот во Осло, во рамките на соработката на Норвешка и Македонија, односно соработката со УКИМ, нуди до 6 комплетни стипендии на студиските програми од втор циклус по информатика, за зимскиот семестар 2012-2013, за студенти на втор циклус (4+1) на ФИНКИ.
 
Сите заинтересирани студенти, најдоцна до 05.03.2012 да достават пријава до ФИНКИ, во која ќе наведат:
 
  • на која студиска програма студираат и во кој семестар, 
  • која студиска програма ја завршиле на додипломски студии, 
  • просек на додипломски студии
  • список на положени предмети со оценки на втор циклус.
  • телефон или е-mail за контакт.
 
Освен академските постигнувања, кандидатите треба да полагаат или да имаат положено IELTS тест за познавање на англиски јазик со најмалку 6.
 
Информации за стипендиите можете да најдете на брошурата дадена во прилог. Истата може да ја подигнете и во службата за студентски прашања на ФИНКИ на ТМФ, или во соба 161 на ПМФ.
 
За подетални информации околу програмата можете да се обратите до проф. д-р Жанета Попеска, на zaneta.popeska@finki.ukim.mk.