Кадар

дипл. инж. Александар Тенев

  • Демонстратор
  • /
  • aleksandar.tenev@finki.ukim.mk
  • /

Резиме:

Роден е 1988 година во Струмица. Дипломирал на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје во 2010. Запишан е на магистерски студии на истиот факултет во 2010. Магистерските студии му се од областа на биоинформатика. Во текот на факултетското образование бил постојано наградуван за постигнатиот успех во студирањето. На Институтот за компјутерска техника и информатика при Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје почнал да работи во 2009 година како демонстратор. Неговите обврски околу наставата опфаќаат изведување аудиториски и лабораториски вежби по предмети од областа на структурирано програмирање, објектно-ориентирано програмирање, вовед во интернет и програмски методологии. Области на неговиот научно-истражувачки интерес се машинско учење и вештачка интелигенција, невронаука (функционална и анатомска конективност кај човековиот мозок) и биоинформатика (структура на ДНК и протеински интеракции).

Кадар

дипл. инж. Александар Тенев

  • Демонстратор
  • /
  • aleksandar.tenev@finki.ukim.mk
  • /

Предмети:

Наскоро...
Назив на конференцијатаИме на конференцијатаГрадДржава
Consciousness and its measuresConsciousness and its measuresЛимасолКипар
Назив на семинаротДатумМесто на одржувањеВо својство на
Foundation Themes for Advanced EEG/MEG Data Analysis40149Никозиа, Кипар 
5th Summer School on Emerging Technologies in Biomedicine26/9/2010Патра, Грција